Pytania newbe
-
Tak pomyślałem, że fajnie by było mieć takie kompendium szybkich pytań i odpowiedzi dla początkujących osób.
I mi się tak po wczorajszej grze nasuwa pytanie:
- Czy i jak się naprawia ciuchy/zbroje?
- W poprzedniej alfie było na mapie widać gdzie można dom wybudować, jak to w obecnej alfie zrobić? Mam blueprint'y na dom max 3x3, na większe trzeba odblokować "research: Architecture" jak do to odblokować?
-
- nie da się
- trzeba kupić działkę przy mieście, dzisiaj wieczorkiem wrzucę filmik jak to zrobic
-
Znalazłem na mapie, po za miastem szare romby, oznaczające działki. Mam 1k golda by kupić działkę ale nie ma żadnej interakcji by kupić taką działkę. Co należy zrobić?
-
OK znalazłem odpowiedź, ziemia teraz kosztuje 5k
-
No to czekam na film, mam 5k a i tak nie mogę kupić miejsca pod dom po kliknięciu na blueprint, niezależnie jakiej wielkości i stojąc w miejscu budowy, domek jest czerwono różowy, nie wiem jak tą ziemie się kupuje. Na mapie wszystkie miejsca pod budowę są wyszarzałe a z poprzedniej rozgrywki pamiętam, że miejsce pod budowę były złoto żółte.
-
Koło godzinka roboty żeby zbudowć solo
-
Dziękuję wrócę dziś wieczorem do domu to wybuduję sobie chatkę. Już wiem co nie tak robiłem.